sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Lauantaina liesussa Aachenissa


Lauantaina olimme yhteyshenkilömme Dorothean kanssa käymässä Belgiassa ja Hollanissa. Kuten kuvassa näkyy Belgiassa on tullut lunta ihan kunnolla. Kävimme Belgiassa kirpputorilla, siellä myytiin huonekaluja, lasten leluja, kirjoja, polkupyöriä ja lasitavaraa. Dorothea etsi sieltä lahjaa työkaverinsa tyttärelle ja löysikin domino pelin.



Menimme käymään paikassa, josta näkyy kaikkiin kolmeen maahan eli Hollantiin, Belgiaan ja Saksaan. Sinne kukkulalle oli pitkä ja mutkainen tie ja nousua tietysti koko ajan, mutta eipä se näyttänyt pyöräilijöitä haittaavan.


Tuolta oli hyvät näköalat ja näkyi sieltä Aachenin kirkon tornikin.


 

No nii, Dorothea halusi ottaa meistä kuvan muistoksi meille.. minä kun niiiin tykkään olla valokuvattavana..siis en tykkää!!



Tämä kuva piti tunkea tänne ihan vaan tuon ihanan vihreyden takia.



Tuossa kuvaa matkan varrelta Aacheniin Hollannin kautta.


Kävimme Hollannin puolella Vaals nimisessä kaupungissa kahvilassa nimeltä KICKARTZ. Siellä oli ihania leivonnaisia eikä kahvissakaan mitään valittamista ollut. Otin kylläkin ihan tavallisen Croisantin ja Heli otti siitä tuollaisen suklaisen version jossa oli sitä suklaata myös täytteenä.. Sain maistaa sitä suklaista ja olihan se hyvää.




Siinä kartta mainitsemastani kahvilasta.



Dorothea jätti meidät Aachenin teatterin luo, josta lähdimme Helin kanssa kaksistaan tutustumaan kaupungin eri nähtävyyksiin ja kauppoihin. 


Katukivetyksen joukossa oli tuollaisia metallisia ympyröitä, joissa oli erilaisia symbooleja.


Ihasteltiin tällaisia vanhoja rakennuksia.


Kuvassa Aachenin kaupungintalo.


Keli oli todella kylmä ja sateinen, joten menimme välillä kahvilaan teelle, kahville ja tilasimme omenatorttua ja tryffelikakkua..nam. Omenatorttu oli mielestäni parempaa, Heli taas tykkäsi tryffelikakusta.


Näitä vanhoja rakennuksia ihastelimme ja teimme havainnon että eipä näy puusta tehtyjä taloja tms. Kaikki on kivestä tehty, mutta kauniita ovat.



Olimme jo kävelemässä treffipaikkaamme odottamaan Dorothea kun bongasimme näyteikkunassa tuttuja tuotteita ja kuoseja eli Marimekkohan se siinä on päässyt esille.


No oli ihan pakko ottaa kuva poliisilaitoksen kyltistä. Emme siis siellä ole vierailleet missään muodossa. 😁😁
Siitäpä tulikin mieleeni, että täällä on mitä ihmeellisempiä kauppoja ja tavaraa myynnissä, jota Suomessa ei ole saatavilla. Kuten vesipiippuja ja tupakkaa varten on ihan oma kauppansa. Tupakkaa saa kyllä kadunvarsilta ostettua automaateistakin. Sitten oli asekauppa, jossa aseita oli näyteikkunassa ja myös erilaisia teräaseita kuten miekkoja. Vielä oli yksi ihmekauppa, jossa myytiin viskiä ja jotain muuta alkoholijuomaa pulloihin sen verran kun halusi sitä ostaa. Samasta kaupasta sai myös pikkupulloihin erilaisia öljyjä.


Ja näitä lehmäpatsaita putkahtelee näkyville ajoittain siellä sun täällä. 


Tässä on erikoisia hahmopatsaita laitettu suihkulähteen ympärille. 





Hevospatsas, jossa tapasimme Dorethean sovittuna aikana, sijaitsee teatterin edessä.  Lähdimme sieltä syömään paikkaa nimeltä Vapiano. Sieltä sai pastaa, salaattia, pitsaa ym. Kyllä pitsa maistuikin pitkän kaupunkikierroksen jälkeen hyvältä. Syötyämme kävimme kaikki kolme yhdessä ruokakaupassa, koska sunnuntaina ruokakaupat eivät ole Saksassa auki. Dorothea vei meidät asunnolle ja oli mukavaa päästä lämpimään ja lepäämään, jalat olivat ehkä hieman kipeät kaikesta ramppaamisesta ympäriinsä.

-Paula-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitämme kommenteista!